Skip to main content

WINNER

Suruaika – Vlad Ilicevici / Radu C Pop (Romania)

Ο Κίπου είναι ένας πολυτελής σοφέρ σε μια σκοτεινή πόλη, όπου οι δρόμοι είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα και μαύρες γάτες. Αφού τρακάρει ατύχημα ολόκληρη την οικογένεια ενός μικρού γατιού που λέγεται Σουρουάικα, ο Κίπου την υιοθετεί και κάνει ό,τι μπορεί για να την προστατεύσει. Καθώς ο έρωτας του Κίπου για τη Σουρουάικα μεγαλώνει, μεγαλώνει και το σώμα της, και οι δρόμοι γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με μαύρες γάτες, νέα θύματα για αμέτρητα μικρά τραγούδια τραγωδίας.

FINALIST

Lights – Jitka Nemikinsová (Czech Republic)

Στην πόλη των λαμπτήρων, διεξάγεται ένα πάρτι για μικρές φλόγες. Αυτό θα τους επιτρέψει να μεγαλώσουν και να γίνουν μέρος του συστήματος που θα τους προστατεύσει και θα τους επιτρέψει να λάμπουν για πάντα. Ωστόσο, μια φλόγα αγαπά να παίζει με τη φωτιά και επαναστατεί ενάντια στο σύστημα.

SPECIAL MENTION

Passenger – Juan Pablo Zaramella (Argentina)

Ένα ταξίδι μέσα από τη συγκρουσιακή σχέση ανάμεσα σε έναν άνθρωπο, το κοινωνικό του περιβάλλον και τους κώδικες.

The Sprayer – Farnoosh Abedi (Iran, Islamic Republic of)

Στη γη που καταλαμβάνεται από τον στρατό των ψεκαστικών, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καλλιεργήσει οποιοδήποτε είδος φυτών, είτε σε δημόσιους χώρους είτε σε ιδιωτικούς. Πολλοί από τους ανθρώπους και τους στρατιώτες αγνοούν ακόμα και πώς μοιάζει ένα φυτό, μέχρι που μία ημέρα ένας από τους στρατιώτες βρίσκει ένα σπόρο βαθιά θαμμένο στη σκόνη και η περιέργειά του αποτελεί μόνο την αρχή κάτι εξαιρετικού, κάτι μεγάλου, κάτι επαναστατικού.

Txotxongiloa – Sonia Estévez (Spain)

Μια θηλυκή κούκλα εμφανίζεται κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, αναίσθητη στο πάτωμα. Μετά από αρκετές εμπειρίες, σχοινιά συνδέονται στο σώμα της και οι κινήσεις της αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο ρευστές. Κάθε σχοινί συνδέεται με μια σκηνή που σχετίζεται με ένα πτυχίο των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, όπως το σώμα, η ισότητα ή το φύλο.

Ethel – Beatrice Jäggi (Switzerland)

Η Έθελ ανακαλύπτει κουτιά με λαμπερά ρούχα της αείμνηστης μητέρας της, που ήταν παγοδρόμος. Στο χιονισμένο δάσος, αναζητά την ειδυλλιακή λίμνη όπου η μητέρα της την είχε διδάξει να πατινάρει. Θέλει να ξαναζήσει εκείνες τις αναμνήσεις, να προσπαθήσει να κατανοήσει το πάθος της μητέρας της. Στην παγωμένη λίμνη, όμως, η Έθελ συναντά την Παγωμένη Πριγκίπισσα των Οστών, που την προκαλεί σε έναν επικίνδυνο χορό σε λεπτό πάγο. Θα επιζήσει η Έθελ από αυτό το αγώνισμα ατράνταχτη; Ένα παραμύθι για το να αφήνεις πίσω και να ωριμάζεις.

Escape – Bruno Scopazzo (Argentina)

Ένας φιλόδοξος κρατούμενος έχει εμμονή με το να δραπετεύσει από τη φυλακή. Έχει σχεδιάσει τη μεγάλη του απόδραση εδώ και μήνες, αλλά όταν είναι έτοιμος να κάνει την κίνησή του, συναντά έναν εξίσου επιδέξιο αστυνομικό που είναι αποφασισμένος να τον κρατήσει πίσω από τα κάγκελα. Θα καταφέρει ο κρατούμενος να δραπετεύσει από τη φυλακή ή θα καταστρατηγήσει ο αστυνομικός τα σχέδιά του; Ένα μικρού μήκους φιλμ δημιουργημένο από το μηδέν στο Unreal Engine 5.

The Torrential Melody – José Luis Saturno (Mexico)

Μια πόλη που υποφέρει από μια μακροχρόνια ξηρασία εμπιστεύεται τη μοίρα της σε έναν περιπλανώμενο μουσικό που έχει τη δύναμη να φέρνει βροχή με τη μουσική του ακκορντεόν του.

Passage – Eve Panneau / Margot Meleu / Matthieu Panel / Laëtitia Ponsot / Quentin Saumande / Victor Provost / Chloé Massat (France)

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, 1917, κάπου στην Ευρώπη. Ο Μπίλι είναι ένας νεαρός στρατιώτης στο δρόμο του προς την πρώτη γραμμή του μέτωπου. Ξαφνικά, η συνοδεία πέφτει θύμα επίθεσης με βόμβες. Ο τρόμος πέφτει από τον ουρανό. Ο Μπίλι βρίσκει καταφύγιο σε ένα παλιό στοιχειωμένο καταφύγιο, όπου ανακαλύπτει έναν παράξενο δρόμο. Η πορεία του προς τον πόλεμο σταματάει εδώ, και μια νέα αρχίζει…

I am – Shafigheh Asani (Iran, Islamic Republic of)

Αυτό αφορά τη διαδικασία της ζωής των γυναικών από τη γέννηση ως το θάνατο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά στην κοινωνία μου, το Ιράν.

Water Drop – Selma El Malki (France)

Μια γιαγιά δεν μπορεί να κλάψει για τον θάνατο του συζύγου της. Μοιράζεται τον αγώνα της με την οικογένειά της, η οποία της δίνει τις πιο παράξενες συμβουλές για να κλάψει.

Oscar – Sixtine Bonnot (France)

Ο Ρέγκις, ένας ηλικιωμένος χήρος που ζει μόνος με το καναρίνι του, που αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, έχει μια ήσυχη ζωή που διαταράσσεται από την άφιξη ενός θορυβώδους γείτονα δίπλα του.

Ana Morphose – Joao Rodrigues (Portugal)

Ένα μικρό κορίτσι διαβάζει μέχρι να αποκοιμηθεί. Καθώς βυθίζεται στον ύπνο, ο φυσικός κόσμος αρχίζει να λιώνει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου τα περιεχόμενα ενός βιβλίου επικρατούν πάνω από τους φυσικούς νόμους. Η Άννα πρέπει να δραπετεύσει από την καταπίεση της υπερβολικής συσσώρευσης της εκτυπωμένης γνώσης και να βρει τον δικό της χώρο σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Pink Mountain – Thomas Kunstler (Greece)

Ένα Οθωμανικό παραμύθι. Η μαγική ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα και πώς ένας νεαρός ανθοπώλης κατάφερε να μεταμορφώσει ένα βουνό σε ροζ χρώμα για την αγάπη της κυρίας Βασιλικής, της αγαπημένης του διεφθαρμένου Αλή Πασά, του κυρίαρχου της μυστηριώδους πόλης-κράτους του Ιωαννίνων στα Βαλκάνια, έναν τόπο συνάντησης των ελληνικών, αλβανικών και τουρκικών πολιτισμών.

Beste100Blider – Mikko Beste / Daniel O´Brien (Germany)

“Beste100Bilder” είναι μια ποπ αρτ παρωδία 100 ιστορικών ζωγραφικών έργων, που αφηγούνται σε 7 δευτερόλεπτα το καθένα. Δείχνουμε τις πίνακες των μεγάλων, απολαμβάνουμε το αστείο και το παράλογο και παράλληλα αφηγούμαστε ιστορίες. Το έργο είναι πειραματικό. Έχουμε συνολικά 100 ατομικές βρόγχους μετακίνησης. Αυτές μπορούν να παίξουν ανεξάρτητα ή να συνδεθούν μαζί. Σε μεγάλη οθόνη ή σε μικρότερες οθόνες. Η τέχνη είναι το ίδιο το θεμέλιο του πολιτισμού. Ας την φέρουμε πάλι στη ζωή.

What a Match – Björn Granberg Ahlmark (Sweden)

Στην τηλεοπτική εκπομπή “Τι Ταίριασμα”, ένας γέρος και μια γυναίκα αναζητούν μια απάντηση στην επιθυμία και την ελπίδα τους για βαθύ έρωτα! Το τυφλό ραντεβού λαμβάνει χώρα μπροστά σε έναν ενθουσιώδη ζωντανό κοινό σε αυτήν τη νέα επιτυχημένη εκπομπή!

Cadim – Luiza Pugliesi Villaça (Brazil)

Ο Cadim αφηγείται την ιστορία του Σεου Ζέ, ενός άνδρα που αναζητά ένα χώρο για την επιβίωσή του, ακολουθούμενος από τον Τσίκο, ένα πουλί που είναι φυλακισμένο σε ένα εύθραυστο κλουβί.

The Black reCAT – Paolo Gaudio (Italy)

Μια δημιουργία stop motion βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ε. Α. Πόε “Ο Μαύρος Γάτος”.

Tribes – Emmanuel KURUKULASURIYA / Lucile MANGENOT / Raphaël JOLIVET / Ilowna LUST / Alexandre CANIVET / Mélodie TANIER / Diane NUTY / Dimitri BESNARD (France)

Κοντά στον ποταμό Όμο στην Αιθιοπία, η τελετή ενηλικίωσης ενός αγοριού πρόκειται να διαταραχθεί από μια οπλισμένη ομάδα, καταστρέφοντας έτσι την αθωότητά του.

The Great Connection – Christen Bach (Germany)

Καθώς ένα καλώδιο οπτικών ινών εμφανίζεται ξαφνικά στον πυθμένα του ωκεανού, τα μυθολογικά πλάσματα συγκεντρώνονται για να συζητήσουν: Θα είναι αυτό η σωτηρία τους; Ή τα δόντια αυτού του πράγματος θα προκαλέσουν μόνο δάκρυα;

Our Love is Immortal – Ender Yildizhan (Turkey)

Ένα μικρό αγόρι ανησυχεί για τη σχέση των γονιών του σε έναν δυστοπικό μέλλον. Όταν ο πατέρας του τραγουδάει ένα τραγούδι για όσα έχουν επιτύχει αυτοί και η μητέρα του στον κόσμο αυτό και πώς επιβίωσαν, η αυτοπεποίθηση του μικρού αγοριού θα αποκατασταθεί και θα αρχίσει να κοιτά στο μέλλον με ελπίδα.

Fire and Blood – Arnaud Lescure (Canada)

“Fire and Blood” είναι ένα κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους που λαμβάνει χώρα σε μια εναλλακτική εκδοχή της Γαλλικής Επανάστασης, όπου ο πρίγκιπας Λουδοβίκος XVII εκδικείται τους επαναστάτες απελευθερώνοντας το τέρας του Gévaudan στους δρόμους του Παρισιού.

WINNER

Heat Wave – Fokion Xenos (Greece).    

Στο μέσο ενός τρελού καύσωνα, δύο παιδιά βρίσκουν έναν τρόπο να να δροσίσουν όλους στην παραλία!

FINALIST

Like and Follow – Tobias Schlage (Japan) 

Όταν ένα παιδί αρχίζει να περνά χρόνο στον πραγματικό κόσμο,  το smartphone του έχει την υποχρέωση να στρέψει την προσοχή του πίσω στον τόπο όπου ανήκει.

SPECIAL MENTION

Alegria – Katalin Egely (Hungary)

Οι άνθρωποι είχαν αποκοπεί εδώ και καιρό  από το φυσικό τους περιβάλλον και έχουν υποφέρει από αυτο. Είμαστε όλοι μέρος των ίδιων αγώνων και αρμονίας, των “αναζωογονημένων” στοιχείων και των ζωντανών πλασμάτων, αυτού του έξαλλου χορού ευφορίας και αποδοχής.

SPECIAL MENTION

The Tree – Samantha Sylvers (USA)

Ένα φιλμ για τη ζωή, το θάνατο και την πάροδο του χρόνου, παρουσιασμένο όπως πατέρας και κόρη επιστρέφουν στον ίδιο δέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια των ζωών τους.

The proposal – Gerlando Infuso (Belgium) 

Ο Ίκαρος επιλέγει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ζητήσει την αγαπημένη του Βανίλια σε γάμο, στο αγαπημένο τους εστιατόριο: “Το Χρυσό Μύδι”. Ωστόσο, ο Δημήτρης, ο σεφ, κάνει τα πάντα για να δυσκολέψει τον Ίκαρο, βάζοντας την ειλικρινή πρόθεση του σε κίνδυνο..

A Moment In Time – Belal Saeed AbdelHakim (Egypt) 

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και διηγείται την ιστορία ενός παιδιού που προσπαθεί να ξυπνήσει από ένα κώμα. Ξεκινά να αναζητά την πόρτα που θα τον βγάλει από τον λαβύρινθο στον οποίο περιστρέφεται, και όταν βρίσκει την πόρτα που τον οδηγεί πίσω στη ζωή, η ώρα έχει ήδη λήξει.

Pinchpot – Greg Holfeld (Australia)

Ένα μικρό διήγημα για την τέχνη και τη δουλειά, το δίνειν και το λαμβάνειν, τη ζωή και τον θάνατο, και τα πράγματα που φτιάχνονται από πηλό.

Pinch – Diego MacLean (Canada)

Ένας άνθρωπος ανακαλύπτει μια υπερδύναμη που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.

Road to Prohibition – Javier Murciano (Spain)

Ο Δρόμος προς την Απαγόρευση, είναι μια τζαζ κωμωδία με αντίκες αυτοκίνητα αντίκες, καταδιώξεις και κρυμμένα speak-easies μαγαζιά στα ’20s της Περιόδου της Απαγόρευσης.

Fighting Pablo – Robbe Vervaeke (Belgium)

Ένας νεαρός καλλιτέχνης δουλεύει πάνω σε ένα πορτραίτο όταν ένα απρόσμενο συναίσθημα αμφιβολίας διαλύει την έμπνευσή του. Αποσπασμένος από την περιέργειά του, βρίσκεται ξαφνικά περικυκλωμένος από μια μεγάλη παρέλαση. Χαρακτήρες που ζωντανεύουν από τη σύγχρονη pop κουλτούρα και την ιστορία της τέχνης διαμορφώνονται από τον αέρα. Ωστόσο, όταν ο τρομερός χαρακτήρας του Pablo Picasso απειλεί να ανατρέψει τα πάντα που κρατάει αγαπημένα, μαθαίνει να αντιστέκεται για να ξαναβρεί τη δική του φωνή.

Short Changed – Zoë Hutber (United Kingdom)

Ένα κινούμενο σχέδιο σε στοπ-μοσιον που αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει το σύστημα σε έναν κόσμο όπου όλοι είναι φτιαγμένοι από χρήματα.

The Season of Grapes – Arzaneh Ghobadi (Iran) 

Η ιστορία αφορά το νόημα και τη ζωή μιας γυναίκας.  Η ιστορία αναδεικνύει την ομοιότητα ανάμεσα στη ζωή και τη φύση, καθώς κάθε γενιά έρχεται και πηγαίνει με ένα ευδιάκριτο πρότυπο.

The Incredible Wardrobegadget of Dr. Stein – Gabriela Plackova (Czech Republic) 

Όταν ο καλύτερος φίλος του Δρ. Στάιν πεθαίνει κατά τη διάρκεια του τελευταίου πειράματος , ο θρηνών επιστήμονας είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να φέρει πίσω τον σκύλο του. Η κατασκευή μιας μηχανής αναζωογόνησης νεκρών οδηγεί το πείραμα σε τεράστιο λάθος. Ένα κινούμενο σχέδιο σε στοπ-μοσιον για έναν δημιουργό και το τέρας που μισεί.

Godspeed – Sunny Wai Yan Chan (USA) 

“Godspeed” είναι μια ιστορία για μια μητέρα που λέει αντίο στον γιο της στο αεροδρόμιο.

The Cliff House – Jin Yao Wong (Malaysia) 

Μια ιστορία για έναν ηλικιωμένο άνδρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και την αποφασιστικότητά του να χτίσει έναν πύργο προκειμένου να φτάσει στον στόχο του.

Home Sweet Home – Maria Robertson – Harry Pearson (United Kingdom)

Μια ομάδα παρατημένων γλυκισμάτων προσπαθεί να βρει το δρόμο της προς το σπίτι.

Peluche – Hugo Legrand (Canada)

Μια νεαρή κοπέλα ανακαλύπτει ξανά το παλιό της αγαπημένο παιχνίδι.

Castle – Ryotaro Miyajima (Japan)

Κατά την περίοδο του “Πολέμου των Επαρχιών”, χάθηκαν πολλές ζωές. Ένας αρχιτέκτονας κάστρων ανακαλύπτει τον πιθανό ρόλο μια τραπεζαρίας ως χώρος για τους πολεμιστές να ανακτήσουν την ανθρώπινη πλευρά τους.

Balance – Barzan Rostami (Iran) 

Είναι μια ιστορία για τους στρατιώτες που θυσιάζουν τις ζωές τους και αντιστέκονται προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης και οι μελλοντικές γενιές να ζήσουν σε ειρήνη…

Jericho – Sarah Andrews (United Kingdom)

Ένας μοναχικό ρομπότ αποφασίζει να φτιάξει ένα μηχανικό φίλο.

Fundament – Wilbert van Veldhuizen (Wilbrand) (Netherlands )

Μια νεαρή γυναίκα οδηγεί ένα παλιό αυτοκίνητο κατά μήκος ενός παράκτιου δρόμου προς ένα χωριό. Υπάρχει ένας άντρας στη θέση του συνοδηγού, που σκέφτεται. Σκοπεύει να διαμορφώσει το μέλλον του χωριού, καθώς και το δικό του.

Identity – Alireza Salehi (Iran)

Ένας ηλικιωμένος ξυπνάει και βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη χωρίς  πρόσωπο και σπάει τον καθρέφτη, πέφτοντας στον κόσμο του καθρέφτη. Αναζητά και βρίσκει ψεύτικες μάσκες, αλλά η βροχή ξεπλένει το ψεύτικο πρόσωπο και πέφτει στο νερό. Τελικά βρίσκει τον δρόμο της αναγέννησης και ανακαλύπτει το αρχικό του πρόσωπο.

Ariel – Kleopatra Korai (Greece)

“Περιπλανώμενες Ιστορίες”, ένα κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους, μέρος του έργου “Wandering Stories” (Περιπλανώμενες Ιστορίες), μια μουσική και βίντεο ανιμέισιον παράσταση από την Ελληνίδα συνθέτη και τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου σε συνεργασία με την σκηνοθέτη Κλεοπάτρα Κοραή. Ένας ύμνος στα πνεύματα που συνοδεύουν τις ψυχές των προσφύγων που χάθηκαν σε σκοτεινά νερά.

Raven –  Alice Ruquier, Clément Perrotin, Maxime Oudet, Solène Bondu, Aurélien Thuillier (France)

Πριν πολλά χρόνια, ένας χωριάτης ανακαλύπτει ένα μαγικό αντικείμενο που του παρέχει μεγάλη δύναμη. Ένα μυστηριώδες συνέδριο ιπποτών προσπαθεί να το αποσπάσει από αυτόν.

WINNER

The Fig – Nikos Kolovos (Greece)

Eleni’s last wish, shortly before she dies, is a fig. Kostas goes to a fig tree, and in his attempt to pick the fig, he falls and breaks his leg. Time is short, and Kostas is old. With the fig in his hand, he goes through difficult moments in the unpredictably harsh nature until he returns home and fulfills his beloved spouse’s final wish.

SPECIAL MENTION

Woman – Konstantinos Chaliassas (Greece)

Calliope, a fifty-year old woman, has only one purpose in life: to see her daughter getting married.

SPECIAL MENTION

Birthday – Dimitris Katsimiris (Greece)

Marios, a young man with cerebral palsy, is waiting for his uncle, with his mother at home, to celebrate together his 22nd birthday. But the arrival of his uncle, with his new girlfriend, will upset the family and create a suffocating atmosphere in the place.

Butterfly Co. – Iphigenia Dimitriou (Greece)

A creative man is obliged to do a work which does not satisfy him and to face the every day’ s bureaucratic reality. All of a sudden through a butterfly he is guided to a gate and enters the imaginary world of his mind

Vitatio – Nikos Radaios (Greece)

A man is taking his usual route to work when something unexpected happens.

The other – Rizu Anastasia (Greece)

A strict and unapproachable woman, Eufanthia, lives alone in an apartment building in Kypseli. Her social interactions are minimal. However, on a winter afternoon, she will have an unexpected encounter.

April Fool’s Day – Apostolis Iliopoulos (Greece)

The life of a scavenger changes when he finds a book in the trash

Manicher – Alexis Hatzigiannis (Greece)

A snapshot of that rainy day after their uncle’s funeral. As chat flows it gets tougher. Why are they shouting? At the end everything is gonna be fine. A skit of a requiem. A comment about memory and death, about war and art.

Christos and Dimitra – Amarissa Basta (Greece)

The 8-year-old Christos has a goal to watch the performance of the play “Romeo and Juliet” by a traveling theater group along with his same-age friend, Dimitra, in the evening. The troupe has arrived in their village. However, things won’t unfold so easily for Christos, who will be called to overcome obstacles and make courageous decisions! A movie about art, love, magic, and dreams…

Alice in Coffee – Dimitris Nakos (Greece)

The Eye and the Eyebrow – Kostis Haramountanis (Greece)

The associative thoughts of a solitary individual who has just committed suicide out of love.

Watch the Mobile – Panagiotis Kalogeropoulos (Greece)

Two friends, Panos and Greg are in their house. Greg is sleeping and Panos is checking his phone. Suddenly Panos starts having thoughts that Greg will somehow find a way to destroy his phone. What will happen eventually to the phone?

WINNER

Soemand – Gabriel Jafkas (Denmark)

A sailor returns home to Denmark for a single night and tries to track down his lost love whom he left many years ago.

WINNER PEOPLE’S CHOICE AWARD

5 Ways to Die – Dina Papadaki (Greece)

How many ways are there to die? When can a suicide attempt be successful? Makis, around forty years old, well-off, married, with a mild depression syndrome and a brief self-destructive past, is seemingly ready to end his life to find redemption. And there is one way, suicide!

SPECIAL MENTION

Prayer – Thanasis Neofotistos (Greece)

Two high school students. While seeking their identity, through violence, they will inevitably test each other’s boundaries.

SPECIAL MENTION

Walk – Stella Kyriakopoulou (Greece)

A mother and daughter start out from downtown Athens and head to the northern suburbs of the city. Nina thinks she’s going on a walk.

Don’t Forget Me – George Paterakis (Greece)

Nikos and Ellie meet at the park. Do they know each other? Does Ellie own a brown dog? How is it, when one meets somebody so familiar, but is a stranger to her?

Out of Sight – Christina Georgiou / David Hands (Greece)

A visit to a deserted house unveils memories of a Christmas day..

The Wrong Poem – Nikos Balauras (Greece)

Afterthoughts – Ivan Charalambous (Greece)

An unhappily married screenwriter struggles to write a romantic screenplay…

II – Responsible Kosamund Sanidis (Greece)

An old groom walks in the open horizon towards a bride waiting for him. They meet but the distance between them starts to grow once again.

Young Again – Ioanna Varsou (Greece)

An old woman looks at a picture of herself when she was young and she tries her best to get back her youthful appearance. In the end she believes she looks young again but we all know that that is far from the truth.

A Movie Relationship – Eleonora Goukissari (Greece)

Marina works as a cleaner at a neighborhood cinema. One day, while she’s running slightly late for work, she discovers a mysterious love letter from an unknown sender. In her attempt to solve the mystery of the sender’s identity, she becomes entangled in a series of coincidences.

Point Blank – Stefanos Gekas (Greece)

In his attempt to commit suicide, Pavlos becomes trapped in an elevator with three strangers. These three individuals will change his life in a way he doesn’t expect.

WINNER

Christos stops at Gizi – Amarissa Basta (Greece)

On the first day of the school year a girl remembers family events during the summer that forced them to close their shop, move in with their grandmother and more. The focus is on preserving the family’s dignity and hope for the future.

FINALIST

De Nuevo – Christos Karteris (Greece)

The most inanimate object in the house invades your mind

SPECIAL MENTION

PS – Ismini Fragioudaki / Dionysia Dionysiou / Elvira Hassapi (Greece)

Andreas and Lydia are a couple close to the age of 40, so far professionally successful. But when professional recognition is called into question, difficult decisions have to be made, the certainties in their relationships are undermined, and they need to be redefined in both their personal and shared path.

SPECIAL MENTION

Party Animals – Giannis Andrias (Greece)

When guests of a party end up one by one forcibly locked in the toilet, they have to think. Will they do something about it that their host was right in closing?

Boy story – Thanasis Angelopoulos (Greece)

A bus stop a video club a swimming pool. A series of random encounters will cause a boy story to unfold. Will the hero be able to overcome the inhibitions that come from a child? And who will be able to make Peace ask him what music he is listening to?

Repression – Michael Mavromoustakos (Greece)

The film talks about the unfulfilled love and desires that every person has. But in a closed society we live with taboos and they have to stay in the void and usually in the subconscious. The man who appears from the dream plays the role of god and thus the protagonist’s intrinsic secret desire

Land Madiam – Dimitris Nakos (Greece)

In a allegorical universe, a family has lost its home in debt. He continues to live without trying to find a solution until the new owner unexpectedly arrives home. The solution they offer is for everyone to stay together until they leave. The situation is underground red, ready to become all land forever.

Breakfast – Dimitris Abatzis (Greece)

A couple takes their last breakfast before their final separation. The man drinks his coffee calmly, smokes, dresses and leaves. The woman looks at him silently.

School Melody – Aris Lechouritis (Greece)

Alexander attends a music lesson, sleeps and dreams of the ideal way of teaching, through his childish eyes

Small Erotic – Thomas Giannakis (Greece)

A man recalls moments of happiness through music

The Mistake of a Robber – Michalis Felanis (Greece)

A subversive comedy that travels us through the incredible acts of a robber, forced to make money not only by his steel weapon, but also by his abilities as a salesman. Is the county’s alert eye enough to stop it? Or is she sleeping? A movie filled with funds

Dinner – Dimitris Argiriou (Greece)

A couple who seemingly have it all, dine in a luxury restaurant. During the time, the man announces to his wife he wants some changes in his life … Is it too late for changes though?

The Sun and the North – Thanasis Neofotistos (Greece)

A woman walks carefree in the field, picking flowers and windmills, unsure of what will happen to her when the sun and the north decide who is stronger! Both will try to undress her. Everyone uses his strongest weapons. Who will come out the winner?

Consumables – Themis Barbas (Greece)

The predominance of the material world over the unsuspecting Cornelius

WINNER

Th(itta) – Charalampos Charalampidis (Greece)

Th(itta). Like how I lost you.

FINALIST

OXI: The Story of Konstantinos Koukidis – Antonis Sotiropoulos (Greece)

April 27th 1941, the German military is entering Athens. At the Acropolis, a young man, Konstantinos Koukidis, refuses to surrender the Greek flag and carried it to his death, diving from the Acropolis.

Love Potion – Katerina Pipergia (Greece)

Sal Scarpone, the ruthless mobster, aims to conquer the world and plans to utilize the knowledge of Dr. X to achieve his goal. The scientist will be faced with a significant dilemma…

Special Day – Nicolas Kolovos (Greece)

Sofia panics during the planning of her wedding. A jumble of thoughts and images triggers an anxiety that Sofia struggles against and trying to overcome.

Forever Night -Themis Katsimichas (Greece)

A woman wakes up half naked in the middle of a street, having no recollection of who she is or how she got there.

The River – Michael Felanis (Greece)

The story displays the antiwar message that the writer, Anthony Samarakis wanted to express.

Romantic Pandesia – Konstantina Pista (Greece)

A special recipe for a romantic dinner.

Largo – Stergios Paschos (Greece)

An unfinished love story between glimpses on wheels.

Circe (Greece)

Circe lived on the island where she was the queen, Aeaea, and she would transform her enemies or those who offended her into animals using magical potions, as she possessed extensive knowledge of herbs and their medicinal properties.

Quiet – Team Gras (Greece)

Obsessive Love Wheel – Anastasia Melaioannou (Greece)

Get away (Greece)